КМДА Київська міська державна адміністрація


28 жовтня 2013

Солом’янські студенти вийшли на Толоку

Солом’янські студенти вийшли на Толоку

26 жовтня в Солом’янському районі відбувся «великий суботник» - мешканці району та студенти університетів прибирали вулиці, а голова Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації Максим Луцьким разом з помічниками висаджував нові дерева.

Щоб зробити плановий суботник цікавішим для молоді, Солом’янська районна в м.Києві державна адміністрація творчо поставилася до його організації та проведення. В університетах району з’явилися анонси з пропозицією: «Толокнемося цієї суботи?». В листівках було вказано час, місце проведення заходу та перераховані «особливі» заохочення: запальна музика, безкоштовна їжа та призи за «найкращий клінінг території».

Студентам припав до смаку нестандартний підхід до справи: лише студентів НАУ на суботник вийшло кілька сотень. З колонок лунала гучна запальна музика, модератори заходу роздавали гарячий чай та яблука, а чотири найкращі групи студентів отримали квитки на похід в боулінг.

Призи найстараннішим студентам роздавав Максим Луцький. Щоправда, і сам працював на рівні з ними: зокрема, висаджував молоді клени вздовж вулиці Волгоградської. Так захопився, що під час вручення подарунків забув зняти рукавички. І пожартував: мовляв, сьогодні нікого стороною «толока» не обійшла.

Довідково: Толо́ка — давній український звичай, форма безплатної взаємодопомоги, коли сусіди, родичі та товариші сходяться разом, щоб швидко виконати необхідну та велику за обсягом роботу.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.