Головна  →  Новини  →  18 листопада 2014

У Солом’янському районі обговорили проблеми надання адміністративних послуг і механізми їх вирішення

У Солом’янському районі обговорили проблеми надання адміністративних послуг і механізми їх вирішення

18 листопада в приміщенні Солом’янської райдержадміністрації відбулася нарада з питання надання адміністративних послуг Державною міграційною службою України у центрах надання адміністративних послуг.

Участь у нараді взяли народні депутати України Дмитро Андрієвський, Геннадій Кривошея, Віталій Сташук, голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний, керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, голова Дарницької райдержадміністрації Геннадій Сінцов, начальник управління (Центру) надання адміністративних послуг апарату виконавчого органу КМДА Наталія Шамрай, представники центральних органів виконавчої влади та інші зацікавлені особи.

«Наша мета − надання громадянам якісних і своєчасних послуг, зменшення черг і бюрократичних перепон, ефективна робота Центру надання адміністративних послуг. Щоденно до Центру, який працює 6 днів на тиждень, звертається близько 240 людей. Тоді як працівники можуть надати адміністративні послуги лише 120 відвідувачам», − зазначив голова Солом’янської райдержадміністрації Максим Шкуро. До речі, найбільша кількість адміністративних послуг надається в Дарницькому та Солом’янському районах. З жовтня поточного року до 17 листопада у Солом’янському районі надано понад 6 тис. адміністративних послуг.

Народний депутат України Дмитро Андрієвський під час наради  зауважив, що важливість зустрічі полягає не у фіксації назрілих проблем, а у виробленні конкретних пропозицій для покращення ситуації.

У ході обговорення  ефективного надання адміністративних послуг керівник апарату Солом’янської адміністрації Петро Макаренко акцентував увагу на важливості спрощення процедур для отримання послуг військовослужбовцями, студентами, реєстрації дітей тощо.

Проблеми отримання окремої адміністративної послуги – реєстрації студентів озвучив голова первинної профспілкової організації студентів НТУУ «КПІ» Андрій Гаврушкевич, адже Солом’янський район є одним із найчисельніших за кількістю студентства в столиці.

За результатами наради напрацьовано пропозиції щодо змін до нормативно-правової бази та механізми практичного вирішення порушених проблем під час надання адміністративних послуг представниками Державної міграційної служби, які будуть направлені до Кабінету Міністрів України.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена