Головна  →  Новини  →  6 листопада 2014

06 листопада 2014 року наше рідне місто відзначає переможну дату - 71-шу річницю визволення від фашистських загарбників

06 листопада 2014 року наше рідне місто відзначає переможну дату - 71-шу річницю визволення від фашистських загарбників

06 листопада 2014 року наше рідне місто відзначає переможну дату - 71-шу річницю визволення від фашистських загарбників. З кожним роком час усе далі й далі віддаляє нас від тих доленосних подій, але  не зітруться в пам'яті світлі імена тих, хто ціною свого життя обороняв рідну землю.

В Солом’янському районі є пам’ятні місця, пов’язані з історією визволення столиці, пам’ятні знаки та меморіальні дошки, споруджені на честь визволителів.

Районні урочистості, присвячені річниці визволення Києва, розпочались  ходою – реквіємом, під супровід оркестру Національного університету оборони ім.І.Черняховського з покладанням квітів до Солом’янського меморіалу в парку ім. М.Островського.

У покладанні взяли участь ветерани – члени Солом’янської районної організації ветеранів м. Києва на чолі з головою - генерал-лейтенантом Борисом Парафейніковим, начальник Національного університету оборони України ім. І.Черняховського, генерал–лейтенант Василь Телелим, ректор Національної академії внутрішніх справ, генерал-майор міліції Володимир Чернєй, представники громадської ради при Солом’янській районній в місті Києві державної адміністрації та структурних підрозділів Солом’янської райдержадміністрації.

Присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, після чого пролунали залпи салютної групи.

Завершились урочистості проходженням офіцерів Національного Університету оборони ім. І. Черняховського.

Учнівська молодь району також провела урочисте покладання квітів до меморіальної дошки двічі герою Радянського Союзу Шутову С.Ф.,учасника визволення міста Києва та пам’ятного знаку, який розташований  на місці третьої лінії оборони міста Києва.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена