Головна  →  Новини  →  2 вересня 2014

Командно-штабне навчання з органами управління цивільного захисту

Командно-штабне навчання з органами управління цивільного захисту

Згідно з рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 21.08.2014 № 4 «Про підготовку та проведення командно-штабного навчання з органами управління цивільного захисту Солом`янського району міста Києва та керівниками комунальних підприємств міста Києва та Солом`янського району», 2 вересня 2014 року було проведено командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту Солом'янської районної ланки територіальної підсистеми міста Києва єдиної державної системи цивільного захисту за темою: «Дії органів управління та сил цивільного захисту Солом'янської районної ланки територіальної підсистеми міста Києва єдиної державної системи цивільного захисту щодо організації ліквідації аварійної ситуації на магістральних мережах на території Солом'янського району в осіннє-зимовий період 2014-2015 років».

Керівник навчання – перший заступник голови Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації – голова комісії ТЕБ та НС району ЛапаньА.Г.

У командно-штабному навчанні брали участь: голова Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Шкуро М.Ю., заступник директора - начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Рюмшин С.М. та перший заступник начальника управління Гаврилюк І.М.

До навчання залучались: члени антикризового енергетичного штабу Солом’янського району м. Києва, члени комісії ТЕБ та НС адміністрації, начальники служб цивільного захисту району, евакуаційна комісія адміністрації, представники Солом’янського районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві, ПАТ «Київенерго», комунального підприємства «Плесо»,  1-го спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, Комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку», керівники комунальних підприємств району, особовий склад управління з питань надзвичайних ситуацій та інші учасники навчань.

Всього учасників навчання та особового складу формувань – 49 осіб, техніки – 7 одиниць.

Під час навчань відпрацьовані наступні питання:

1. Оповіщення органів управління цивільного захисту Солом’янського району міста Києва про загрозу виникнення надзвичайної ситуації.

2. Дії органів управління Солом’янської районної ланки ЄДСЦЗ міста Києва при приведенні у готовність до дій за призначенням.

3. Дії органів управління та сил цивільного захисту Солом'янської районної ланки ЄДСЦЗ міста Києва щодо організації ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру та життєзабезпечення населення Солом'янського району в умовах низьких температур.

4. Дії антикризового енергетичного штабу Солом’янського району  м. Києва та керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації щодо координації дій залучених органів управління та сил при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня.

5. Робота штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації щодо документального забезпечення дій керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Під час навчання керівний склад органів управління та сил ЦЗ району підвищив свої теоретичні знання і практичні навички по оцінці обстановки на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, організації ліквідації їх наслідків та у відпрацюванні питань щодо організації управління силами ЦЗ району у взаємодії з органами управління та службами ЦЗ м. Києва.

Загальна оцінка навчання: Дії органів управління та сил ЦЗ Солом’янського району міста Києва до дій у разі виникнення НС «Готові».

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена