Головна  →  Новини  →  16 липня 2014

Прихильникам двоколісного мототранспорту

Прихильникам двоколісного мототранспорту

Працівники Державтоінспекції столиці під час опитування намагались з’ясувати, які порушення ПДР найчастіше зустрічаються серед водіїв мототехніки. Водіям пропонувалося відповісти на запитання, яке правопорушення вони найчастіше допускають в поїздках (якщо респондент - водій мотоцикла, скутера або мопеда) або яке правопорушення найбільш поширене серед водіїв мототехніки (якщо респондент - автомобіліст).

Більшість прихильників двоколісного мототранспорту зізналися в поїздках між рядами. З ним згодні й більшість автомобілістів. При цьому багато мотоциклістів, поїздки між рядами порушенням не вважають. Однак пункт 11.10 ПДР говорить: «На дорогах, проїзна частина яких поділена на смуги руху лініями дорожньої розмітки, забороняється рухатися, займаючи одночасно дві смуги. Наїжджати на переривчасті лінії розмітки дозволяється лише під час перестроювання».

Далі відповіді мотоциклістів і автомобілістів розходяться. Деякі з мото-респондентів відповіли, що ніколи не порушують ПДР, якісь зізналися у перевищенні швидкісного режиму, декотрі дозволяють собі виїзд на смугу зустрічного руху і проїжджали на червоний сигнал світлофора.

 Автомобілісти на друге місце за поширеністю поставили перевищення швидкісного режиму водіями мотоциклів та помічали виїзд на смугу зустрічного руху, проїзд на червоний сигнал світлофора.

 Державтоінспекція  Києва в котре нагадує, що водії та пасажири мототехніки є найбільш уразливими учасниками дорожнього руху. На відміну від автомобілістів, мотоциклісти можуть отримати серйозні травми навіть у разі невеликої ДТП. Досить падіння на швидкості 10-20 км/год, щоб постраждати: зламати руку або ногу, а в разі відсутності захисного мотошолому - отримати черепно-мозкову травму. Тому мотоциклістам і скутеристам необхідно особливо уважно ставитися до Правил дорожнього руху та не допускати порушень. Автомобілістам, в свою чергу, слід терпиміше ставитися до двоколісним учасникам дорожнього руху, регулярно дивитися в дзеркала заднього виду і також дотримуватися Правил.

 

ВДАІ Солом’янського району м.Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена