Головна  →  Новини  →  16 липня 2014

Державтоінспекція нагадує щодо дотримання ПДР

Державтоінспекція нагадує щодо дотримання ПДР

Мобільний телефон вже давно став постійним атрибутом практично для всіх громадян. І діти і дорослі користуються цим засобом зв’язку постійно. І всі ми не уявляємо собі життя без «мобільника». Тож і не дивно, що практично всі водії користуються ним.

Однак, статистика свідчить, що підчас розмови реакція в людини сповільнюється і водієві потрібно більше часу для того, щоб адекватно відреагувати на будь-яку дорожню ситуацію. Нагадаємо, що правила дорожнього руху (п. 2.8. д) забороняють користування засобами зв’язку, тримаючи їх в руці.

Однак, практично всі водії чомусь не вважають це порушенням. А дехто навіть не знає про таку заборону.

Наукові дослідження показують, що практично всі, хто користується мобільним за кермом схильні до ефекту перемикання уваги з керування автомобілем на розмову.

А це, зрозуміло, негативно впливає на безпеку руху. Багато фахівців навіть радять на час поїздки відключати звук, аби не відволікатися. Державтоінспекція не веде статистики пригод, які трапились з цієї причини. Та й водії, що потрапили в аварії не вважають за необхідне вказувати в своїх поясненнях, що вони розмовляли на ходу і що це призвело до такого фіналу.

 

ВДАІ Солом’янського району м.Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена